5 Petua Mengenalpasti Kilang OEM Johor atau lain-lain


Bagi mereka yang berminat untuk membuat produk jenama sendiri, langkah utama yang perlu anda lakukan ialah memilih kilang OEM boleh Johor atau di mana-mana sahaja. Yang penting ia perlu memenuhi keperluan, jangkaan & kepercayaan anda.

Dengan penyelidikan, kajian yang teliti dan sinergi dengan kilang. Ini akan memastikan anda berpuas hati dengan produk yang dihasilkan dan dipasarkan nanti.

kilang-oem-johor

1. Kualiti, Keberkesanan, Harga Menjadikan Produk Mampu Milik

Jika anda pernah menjadi agen produk, anda akan tahu harga produk yang anda jual lebih mahal dari harga stokis atau harga pemilik.

Selain itu, margin juga kecil untuk ejen. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menjadi pemilik produk yang boleh memperoleh margin keuntungan yang lebih tinggi?

Inilah peluang anda untuk memiliki produk jenama anda sendiri. Kilang OEM Johor akan menawarkan harga untuk produk yang sangat kompetitif untuk anda.

2. Produk Sampel Tepat Berkualiti Tinggi

Sampel produk dari kilang OEM adalah penting untuk usahawan produk. Tujuannya adalah untuk membolehkan usahawan produk menyelidik & menguji sampel produk sebelum dipasarkan secara besar-besaran. Kita perlu meneliti prabentuk, kelikatan, warna, kestabilan, pewangi, kemasan dan tekstur produk supaya ia memenuhi keperluan anda.

Berikut ialah prosedur biasa untuk menghasilkan produk anda sendiri:

 1. Perbincangan dengan Kilang OEM
  2. Tunggu 2 – 3 minggu untuk produk Tersuai untuk dicuba
  2.1 atau 1 minggu untuk formulasi standard.
  3. Sampel dihantar kepada anda

Oleh itu, usahawan produk perlu mencari kilang OEM yang boleh menghasilkan produk sampel yang berkualiti tinggi. Yang telus, amanah, cepat sambil mengekalkan kualiti produk yang diingini.

3. Pensijilan, Amalan Pengilangan Baik atau GMP + Lagi

Anda perlu memastikan kilang yang dipilih mengamalkan Amalan Pengilang Baik (GMP) dalam setiap aktiviti mereka. GMP adalah pengiktirafan asas oleh kerajaan untuk memastikan kilang tersebut layak untuk mengeluarkan produk OEM.

Untuk produk makanan, anda juga boleh mencari HACCP, ISO22001 yang merupakan piawaian keselamatan yang lebih tinggi selain daripada GMP.

4. Kilang Mempunyai Sijil HALAL, Berdaftar KKM

Pilih kilang OEM yang telah mempunyai sijil Halal untuk memudahkan proses pendaftaran anda dengan siri KKM (BUKAN/ MAL) dan akan memaparkan logonya pada produk.

Selain itu, ia juga boleh membantu produk anda dipasarkan ke farmasi atau pasar raya kerana terdapat keperluan minimum oleh peruncit:

 • Persijilan daripada Badan Kerajaan seperti KKM
 • Pensijilan daripada Badan Persendirian yang diluluskan seperti Care atau European Council
 • Pengesahan HALAL dari JAKIM
oem-kilang-research

5. Kenalpasti Kekuatan Kilang

Ini memerlukan anda mencari maklumat lanjut.
Jika anda memilih Furley Bioextracts Sdn Bhd (FBIO) syarikat kami banyak menumpukan pada penyelidikan dan pembangunan produk.
Sehingga kini kami telah mencipta lebih 30,000+ formulasi dan mewakili 300+ jenama di pasaran.

Banyak produk yang dikeluarkan oleh FBIO boleh didapati di kedai runcit paling popular dan secara digital.
Produk yang dikeluarkan oleh FBIO dijual di:

 • Jaya Grocer
 • Village Grocer
 • NSK
 • Big Group
 • AEON Wellness
 • Tesco
 • Lotus Group
 • Giant
 • Caring Pharmacy
 • Watson Pharmacy
 • Guardian Pharmcy
 • AA Pharmacy
 • Shopee
 • Lazada

Jelas sekali FBIO adalah salah satu pilihan pilihan untuk pembuatan produk anda.

Oleh itu, anda perlu meneliti kepakaran perkara tersebut. Lihat kriteria seperti:

Apakah kategori produk yang paling diminta oleh pelanggan?
Apakah subkategori produk terlaris di pasaran? Jika ia produk kesihatan, adakah ia produk teratas? (penjagaan kulit, produk kurus dan sebagainya) Tanya pengurus jualan FBIO anda untuk laporan terkini yang dibuat khusus untuk pelanggan FBIO.

Pelbagai formula produk yang tersedia – lebih banyak pilihan formula, lebih banyak pilihan untuk pengeluaran produk anda. Dapatkan bimbingan dengan ahli kimia yang kompeten atau pengurus jualan FBIO kerana ini boleh menyebabkan kelewatan yang meluas dalam produk anda.

Kesimpulannya, anda boleh meneliti petua di atas untuk membantu anda memilih kilang OEM yang anda inginkan.

Hubungi Furley Bioextracts Sdn Bhd telah memiliki kilang OEM sendiri.

furleylogo300
Work with Furley Bioextracts a BioNexus Company
Fulfilling Life Everyday with Biotechnology

Furley Bioextracts Sdn. Bhd. is a 100% Malaysia grown & owned manufacturing company with ISO22000, ISO13485, HACCP and GMP certification. Our staff has 50 years combined experience, Furleybio can make your ideas a reality. From idea to prototype to finished product, ready-made or customised formula and packaging sourcing, we will assist you every step of the way.
For more information, contact Furleybio via email, [email protected]Source link

en_USEnglish